Telefon
WhatsApp
Temsili birlikler, Çanakkale’ye gitti

 

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünde Tekirdağ’dan yola çıkan ve 15 Mart’ta Keşan’a ulaşan 57. Alay yürüyüşçüleri ile Uzunköprü’den gelen 15. Hava Birliği Yürüyüş Komitesi, Keşan’da kendilerini karşılayan 27. Alay Yürüyüş Komitesi ile buluştu.

Temsili 57. Alayı ve 15. Hava Birliği’ni Keşan Belediye Başkan Vekili Nehir Gergin, Mehmet Gemici Cennet Bahçesi önünde karşıladı. Keşan’dan temsili 27. Alay’ın da aralarına katılmasıyla, Cumhuriyet Meydanı’na kadar birlikte yürüyen temsili birlikler, geceyi Keşan’da geçirerek, 16 Mart Cumartesi günü Çanakkale’ye doğru hareket etti. Alparslan Türkeş Meydanı’ndan uğurlanan temsili birliklerin bugünkü durağı ise Gelibolu olacak. Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu da temsili birliklere Keşan çıkışına kadar eşlik etti.

  1. ve 27. Alay ile 15. Hava Birliği yürüyüş komiteleri, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıldönümü kutlamaları kapsamında, 18 Mart 2024 Pazartesi günü Çanakkale’de olacak.

Temsili 27. Alay Koordinatörü ve DOÇEK Başkanı Hakan Eşme, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da soluk soluğa ve aynı heyecanla yürüyoruz, yürüyeceğiz.” dedi. Eşme, sözlerinin devamında şunları söyledi: “Ne için yürüyoruz? Kan dökülen, can verilen bu topraklarda bizler de ter dökerek, çalışarak, üreterek, emek vererek yürüyor ve geçmiş ile var olan bağımızı geleceğe taşımak istiyoruz. Toprağına göz diken yedi düvele karşı verilmiş bu mücadelede aziz şehitlerimizin bizlere emanet ettikleri bu vatanın emin ellerde olduğunu bir kez daha göstermek için yürüyoruz. 108 yıl önce ortaya açılan can pazarında şehitlik mertebesine ulaşmış ecdadımızın aziz anısına hürmeten; genç kuşakların geçmiş ve tarih bilinciyle geleceğe ışık tutmaları ve bu vatanın ne pahasına savunulduğunu bir kez daha anımsatmak için yürüyoruz. Çanakkale Muharebelerinde düşmanla göğüs göğüse çarpışan 27. Alayın aziz hatırasını ve Keşan’la olan bağını gelecek kuşakların da öğrenmesi için yürüyoruz, yürüyeceğiz.”

Haber Yazı Detay Alt Kısım Reklam Alanı 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!