Telefon
WhatsApp
SP Genel Başkan Yardımcısı Kaya: “Gençlerimiz gelecekten umutsuz”

 

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, Keşan’da bazı ziyaretlerde bulundu.

21 Mart 2024 Perşembe günü saat 14.00 sıralarında Saadet Partisi Keşan ilçe Başkanlığı’na gelen Mustafa Kaya ile Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi ve Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin, burada Saadet Partisi Keşan Belediye Başkan Adayı Ahmet Köseler ile Saadet Partisi’nin Edirne il Genel Meclisi Üyesi Adayı Ali Zontul ve Keşan Belediye Meclisi Üyesi Adayı Ayhan Özkan tarafından karşılandı.

Saadet Partililer, SP İlçe Başkanlığında bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Burada ilk olarak konuşan Ahmet Köseler, Ramazan Ayı’nın Keşan, Türkiye ve tüm İslam alemine hayırlı olması temennisinde bulunarak, “İnşallah milli görüş belediyeciliğini Keşan’da da yaşatmak için birçok hamleler yapacağız. Desteğiyle yanımızda olan ve katkı veren Sayın Milletvekilimize de teşekkür ederiz.” dedi.

Daha sonra söz alan Sinan Tekin de, Keşan’da STK ve esnaf ziyaretlerinde bulunacaklarını belirterek, “Sayın Milletvekilimize bize verdiği bu katkı nedeniyle teşekkür ederiz. Saadet Partisi olarak Edirne ve ilçelerinde kendi logosuyla, destansı milli görüş hizmetli bayrağıyla, bu belediyecilik anlayışı ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Keşan’ımızda da teşkilatımız belediye başkan adayımız güzel çalışmalar yapıyorlar. Kendilerine başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Kaya, babasının Keşan’da çalışması nedeniyle çocukluğunun Keşan hikayeleri ile geçtiğini belirterek, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri ile ilgili şunları söyledi: “Seçime giderken insanlarımızın, kimler hizmet edecekse buna göre karar vermesini bekliyoruz. Biz de Ahmet Köseler ile Keşan’da sonuç almak, milli görüş belediyeciliğini başlatmak üzere yola çıktık. Tüm adaylarımız ile Keşan’ın tamamına çalışıyoruz. Ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik sorunların belirleyici olacağı, insanlarımız ile yaptığımız sohbetlerde kendisini gösteriyor. Maalesef emeklilerimizin içerisinde bulunduğu sıkıntılar var. Açlık sınırının 20 bin TL’ye dayandığı bir ortamda maalesef Türkiye kendi geleceği için ayakları üzerinde durabilecek bir ekonomiyi inşa edemedi. 20 yıldır problemleri çözmesi beklenen bir iktidarın varlığı ortadayken maalesef 20 yıldır problemlerin derinleşmiş halini konuşuyoruz. Bu da bize büyük acılar veriyor. 2024 yılı bütçesinde; bizler 2 trilyon 600 milyar TL yeni borç alacağız. 1 trilyon 254 milyar lira faiz ödeyeceğiz. Yani 11 trilyonluk bütçenin 3 buçuk 4 trilyonunun borç ve faize gittiği bir ortamda emekli para istediğinde emekliye yok. Diğer toplumsal kesimler sıkıntı dile getirdiğinde bunların çözümüne dair bir adım göremiyoruz ve bu zorluklar içerisinde ülke geleceğe yürümeye çalışıyor. Gençlerimiz geleceğinden umutsuz, üniversite mezunu çocuklarımız maalesef geleceğe dair umutlarını kaybettikleri için hangi partiden olursa olsun her bir evladımızın, yüzünü batı ülkelerine çevirdiğini ve orada yaşamak için bundan sonra onunla ilgili girişimlerde bulunduklarını görüyoruz. Bu da hepimize acı veriyor. Kendi çocuklarımızı kendi topraklarında, kendi doğduğu coğrafyada yaşatamayacak derecede aidiyet hissinin kaybolduğu bir süreç yaşıyoruz.” 

Trakya’da toprakların el değiştirdiğini ve bu konuda endişe taşıdıklarını kaydeden Mustafa Kaya, şunları söyledi: “Bu toprak el değiştirmeleri, bu arazi satışları, arazi satışlarının toplu olarak görünürde Türk vatandaşlarının aldığı, arkada kimlerle olduğuna dair böyle binbir türlü iddiaların dolaştığı bir ortamdayız. E-ihale sistemi ile birlikte de bunlar tamamen toplumun gözünün önünden kaçırılıyor. Trakya bölgemiz gibi tarımla adı anılan ve tarımdan gerçekten doğru planlandığı takdirde olabildiği ölçüde istifade edebilecek bir bölgemizde şu anda arazi satışları zirve yapmış durumda. İnsanlarımız üretimden çekiliyor ve sıkıntıları artıyor.”

İsrail’in Filistin’e saldırılarını “soykırım” olarak değerlendiren Kaya, “20. yüzyılda en büyük soykırım Bosna’da yaşananlardı. 21 yüzyılda da en büyük soykırım Gazze’de. Refah’ta insanlar yeni tehditler ile karşı karşıya. 1 tane hastane var. İsrail o hastaneye boşaltılması için saldırılar yapıyor. Türkiye’nin üzerine düşen görevler var. Ramazan Ayı’nda bir an önce ateşkesin sağlanması gerekir. Ayrıca bizi en büyük yaralayan şey ticaretin devam etmesidir. İsrail’in gıdası hala Türkiye’den sağlanıyor. Bakan, ‘biz silah göndermiyoruz. Silah parçaları gönderiyoruz.’ diyecek kadar bu işin vahameti boyumuzu aşmıştır. Gazze gibi önemli bir konuda Türkiye’nin ticareti durduramamasını anlamakta zorlanıyoruz. yetkilileri sorumluluğa davet ediyoruz.” diye konuştu.

Sözlerinin son bölümünde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanların seçim çalışmalarına katılmalarıyla ilgili konuşan Mustafa Kaya şunları söyledi: “İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı ve  Ulaştırma Bakanı, seçimler yaklaştığında 3 ay kala görevlerinden ayrılır ve yerine teknokrat kimlikleriyle bilinen, siyasi kimlikleri olmayan insanlar göreve gelirdi. Bu 3 tane bakanlık da aslında ülkede bir anlamda seçimlerin sağlıklı doğru bir şekilde yürütülmesi adına vazifeler üstlenen bakanlıklardır. Ancak şimdi o durumdan kalktı. Bırakın bunu, tamamen Cumhurbaşkanı’na karşı sorumlu olan bir anlamda teknokrat kimlikleriyle öne çıkan mevcut bakanlar bile bugün siyasetin dik alasını yapıyor duruma geldiler. Bunlar kabul edilebilecek şeyler değil.” Yapılan konuşmaların ardından, Kaya ve beraberindekiler, Keşan’da esnaf ve STK ziyaretinde bulundu.

Haber Yazı Detay Alt Kısım Reklam Alanı 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!