Telefon
WhatsApp
Şarköy, ‘Cittaslow’ (Sakin Şehir) unvanına ulaştı

 

Şarköy Belediyesi, kentin marka değerini yükselterek uluslararası arenada adından söz ettirecek olan en önemli projelerinden birini başarı ile sonlandırdı. 1999 yılında İtalya’da kurulan ve Sakin şehir anlamına gelen Cittaslow’un Türkiye’deki 23. üyesi, özgünlüğüyle dikkat çeken Şarköy oldu.

28 Ekim’de İzmir’in Seferihisar ilçesinde toplanan Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi, Şarköy’ü dünyada 200'ü aşkın üyesi bulunan Uluslararası Sakin Şehirler Birliğine dahil etti. Bu gelişmeyle Şarköy Belediyesi kentin ismini prestijli bir unvan ile taçlandırdı. Vizyoner belediyecilik anlayışıyla kent genelinde gerçekleştirdiği çalışmaları uluslararası alanda büyük öneme sahip Cittaslow (Sakin Şehir) projesi ile perçinleyen Belediye Başkanı Alpay Var, başarılı bir çalışmaya daha imza attı.

KENTİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK ULUSLARARASI ADIM: CITTASLOW

Şarköy Belediyesi, kentin adını uluslararası mecrada duyuracak önemli bir çalışmayı başarıyla tamamladı. Uluslararası Cittaslow ağına Türkiye’nin en önemli tatil lokasyonlarından biri olan Şarköy layık görüldü. Cittaslow felsefesinin insan ve doğayı bir bütün olarak görerek  kentsel işleyişi buna uygun biçimde dizayn edilmesini amaçladığını, bu sebeple; hava ve su temizliği, kentsel katı atıkların ayrıştırılarak depolanması, insanların biribiriyle iletişim kurabilecekleri, sosyalleşebilecekleri alanların yaratılması, sürdürülebilir anlayışla el sanatlarına, doğasına, gelenek ve göreneklerine sahip çıkılması, aynı zamanda yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması, teknolojinin kolaylıklarından da yararlanılması gibi kriterlere sahip olunması gerektiği belirtildi. Ayrıca sakin şehirlerin logosu olan salyangozu kullanabilmeye hak kazanan kentlerin, düzenli olarak denetimden geçirildiği ifade edildi. Şarköy Belediyesi’nin hazırladığı başvuru dosyasının kabul edilmesiyle tüm bu özelliklere sahip olduğu dünya çapında da belgelenmiş oldu. Belediye Başkanı Alpay Var, “Şarköy’ümüzün eşsiz güzelliklerini vizyoner belediyecilikle birleştirdik. Kentimizi uluslararası platformda tanıtacak ve geliştirecek olan Cittaslow ağına 73 kriter ile değerlendirildikten sonra kabul edildik. Kent turizmine de yeni bir soluk getirecek olan Cittaslow hamlesinin Şarköy’ümüze hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

BAŞKAN VAR: KENTİMİZİN İSMİNİ ULUSLARARASI PRESTİJE SAHİP UNVANLA BULUŞTURDUK

Şarköy tarihine damga vuracak olan Cittaslow projesini başarılı bir şekilde tamamlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını ifade eden Belediye Başkanı Alpay Var, “Cittaslow unvanının kentimizin gelişimine ve tanıtımına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Doğal, kültürel ve tarihi güzellikleri birarada barındıran Şarköy’ümüzün ‘sakin şehir’ olmaya hak kazanması bizleri oldukça sevindirdi. Böylesi önemli bir unvanı almak adına çalışmalarımızı üç yılı aşkın süredir devam ettiriyorduk. Verdiğimiz emeğin karşılığını aldığımız için büyük bir mutluluk yaşıyoruz. Süreç boyunca ortaya emek koyan, mücadele eden herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Kentimizin kültürel değerlerini, tarihi yapısını, doğal güzelliklerini ve kendine özgü tatlarını tüm dünyaya duyuracak çalışmaları başarılı bir şekilde tamamlayarak, Şarköy’ümüzü hak ettiği konuma getireceğiz.” dedi.

Haber Yazı Detay Alt Kısım Reklam Alanı 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!