Telefon
WhatsApp
Keşan’da Özcan’ın aldığı seçimde CHP 17, AK Parti 8 meclis üyesi çıkardı

 

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde Keşan merkezde 49.031 seçmenden 40.220’si sandığa giderek oyunu kullandı. Kullanılan oyların 38.913’ü geçerli, 1.307’si geçersiz sayıldı. 8.811 kişi ise oy kullanmadı.

Sandıkların %100’ünün açıldığı seçimde, kesin olmayan sonuçlara göre, CHP adayı Op. Dr. Mehmet Özcan 20.667, AK Parti adayı Mustafa Helvacıoğlu 16.139 oy aldı. Aldığı oylarla 17 üye adayını Belediye Meclisine taşıyan CHP, 21.270 oy ve %54.84’lük oy oranı ile 4 üye adayını da Edirne İl Genel Meclisi’ne gönderdi. AK Parti’de ise 8 üye adayı Belediye Meclisine girerken, 14.003 oy ve %36.10’luk oy oranı ile 1 üye adayı da Edirne İl Genel Meclisine gönderildi. 12 Belediye Başkan adayının yarıştığı Keşan’da, 2019’a kadar 3 dönem Belediye Başkanlığı yapan CHP adayı Op. Dr. Mehmet Özcan, bu seçimin de kazananı oldu.

Seçim sonuçlarını CHP Keşan İlçe Başkanlığı’nda takip eden İlçe Başkanı Anıl Çakır ve Mehmet Özcan, sonuçların belli olmaya başlamasıyla birlikte sokağa çıkarak, CHP Keşan Seçim Bürosu önüne geldi. Burada toplanan kalabalığı selamlayan Özcan, daha sonra partilileriyle birlikte çarşı merkezinde galibiyet turuna çıktı.

Alparslan Türkeş Meydanı’na gelindiğinde Özcan ve Çakır, kendileri ile birlikte yürüyen ve sayıları binleri bulan kalabalığa seslendi. Özcan, seçimlerin huzur içerisinde geride kaldığını dile getirerek, “5 yıl aradan sonra bu seçimde Allah’a çok şükür biz galip geldik ve sizlerin yüzü güldü. Tabanın sesi ile belediye başkanlığına aday adayı oldum. Partimin yaptığı ön seçimden galip çıkarak belediye başkan adayı oldum. Bugün de siz Keşanlıların sayesinde sandıktan çıktım ve tekrar belediye başkanınız olarak seçildim. Keşan, Belediye Başkanlığı’nın ağırlığını hissedecek. Keşan yalana, dolana doydu. Bu kalabalıktan ve sonuçtan belli. Sizlere var gücümle bir 5 yıl, belediye meclis üyelerimiz ile doğru düzgün işler yapmaya, şeffaf olmaya, herkesi saymaya, sevmeye ant içerim. Mazbatamızı aldıktan sonra kendi ellerim ile teslim ettiğim anahtarları sizlerin sayesinde yine kendi ellerim ile alacağım. Allah’ıma şükürler olsun ki bana bu günleri gösterdi. Şeffaf belediyecilik nasıl olurmuş göstereceğiz. Var ile birlikteyiz, yoğumuz ile de birlikteyiz. Yerel seçimlerde Türkiye genelinde büyük bir dip dalga geldi. Birçok yerde iktidar seçim kaybetti ve kaybediyor. Sayenizde yanlış yapan insanları, kendi menfaatini düşünen insanları uyarmayı bu vatandaşlar bütün Türkiye halkı çok iyi bilmektedir. Bu akşam en az benim kadar heyecanlısınız. Bu Keşan’ın hakkı. Biz eğlenmesini de biliriz yas tutmasını da biliriz. Her şeyi ölçüsünde bırakmak iyidir. Kazanma sevgisini taşkınlık olmadan yaşayın. Ramazan Ayı’na da lütfen saygılı olalım. Sizlerle birlikte verimli bir 5 yıl geçireceğiz. Bu seçimde Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları ile parti dışından bizlere destek olan tüm hemşehrilerime saygılarımı sunarım.” dedi.

Daha sonra konuşan Çakır ise; “ 7 ay önce başlatmış olduğumuz çoban ateşi harekatı bu akşam başarı ile tamamlanmıştır. Bu zaferi başta rahmetli annem olmak üzere ilk önce Cumhuriyet kadınlarına armağan ediyorum. Biz hiç kimseye kötü söz söylemedik, hakaret etmedik, ötekileştirmedik. Kazanmak için her yolu mübah görmedik. Bizim için önce Keşan ille de Keşan oldu. Bizler Atatürk’ün yolundan ayrılmayanlarız. Bizler Atatürk olmadan, Cumhuriyet olmadan yaşayamayız. Yarından itibaren Mehmet Özcan başkanım yakasındaki 6 oklu rozetini çıkartacak ve belediye başkanlığı rozetini takarak tüm Keşan’ın Belediye Başkanı olacak. Sabahın erken saatlerinden beri sandık müşahitlerimize, sandık başında bekleyen sandık görevlilerimize teşekkür ederiz. Onlar demokrasi kahramanı. Onlar Keşan’ın oylarına sahip çıktılar. Seçim sürecinde büyük bir efor sarf eden Yönetim Kurulu üyelerimize, Kadın Kollarımıza, Gençlik Kollarımıza, tüm partililerimize ve partimize gönül veren herkese şükranlarımızı sunuyorum. Bu zafer hepsinin.”

Keşan’ın oyları 12 aday arasında şöyle dağıldı:

Keşan’da, kesin olmayan sonuçlara göre; CHP adayı Op. Dr. Mehmet Özcan 20 bin 724, AK Parti (Cumhur İttifakı) adayı Mustafa Helvacıoğlu 16 bin 3, İYİ Parti adayı Zafer Sarıkeçe 822, DEM Parti adayı Abdullah Kaya 381, Zafer Partisi adayı Mustafa Aksu 325, Yeniden Refah adayı Selim Uyar 230 oy, Saadet Partisi adayı Ahmet Köseler 102, Gelecek Partisi adayı Aydoğan Ersöz 91, BTP adayı Cem Yavaş 64, BBP adayı Hüseyin Cihangir Tuğsavul 45, HÜDA-PAR adayı Resul Dalkılıç 35, Millet Partisi adayı Mehmet Kanar 12 oy aldı.

BELDELER:

Keşan’ın 2 beldesinden biri olan Beyendik’te AK Parti adayı Ferat Gülver seçimi kazanırken, diğer belde Yenimuhacir’de ise CHP adayı Tamer Kıral galip geldi. Beyendik’te AK Parti görevi, mevcut Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan adayı Muhammet Örnek‘ten, Yenimuhacir’de de CHP görevi, mevcut Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan adayı Mustafa Türker‘den devraldı.

BELEDİYE MECLİSİ:

Keşan Belediye Meclisinde oyların 21.270’ini (%54.83) alan CHP’nin 17 üyesi, oyların 14.003’ünü (%36) alan AK Parti’nin de 8 üyesi yeni 5 yıllık dönemin meclis üyeleri oldu.

Keşan Belediye Meclisi şu isimlerden oluştu:

CHP:

Rasim Ergene (Kontenjan),

Mehmet Meriç (Kontenjan),

Şakir Bilgin Atlı (Kontenjan),

Hüseyin Yavaş,

Figen Kanar Kayseri,

Aydın Meriç,

Işıl Irmak Aktan Erel,

Mertcan Özkaya,

Çiğdem Çeliktuğ Öztürk,

Cahit Kemer,

Mehmet Tabarlı,

Mustafa Naci Öztürk,

Bayram Şeker,

İsmail Büyükvarlık,

Onur Uluca,

Mustafa Ak,

Coşkun Düdük.

AK Parti:

İsmail Keleş,

Serdar Duman,

Nuriye Altın,

Berkay Uslu,

Neziha Simay Mercan Çelik,

Zafer Tınmaz,

Yakup Balcı,

Şafak Uslu.

İL GENEL MECLİSİ:

İl Genel Meclisi’nde Keşan 5 üye ile temsil ediliyor. 2019 yılı seçim sonuçlarına göre CHP’den 3, AK Parti’den 2 üye İl Genel Meclisi’ne seçilirken, 2024 yılı seçim sonuçlarına göre ise bu durum değişti ve CHP’den 4, AK Parti’den 1 üye seçildi. Buna göre, İl Genel Meclisi Üyeleri şöyle:

CHP:

Sezgin Gündoğdu,

Vedat Koyuncu,

Aladdin Öztürk,

Mehmet Güneş Yılmaz.

AK PARTİ:

Taner Altın.

MUHTARLAR:

Keşan’ın 11 mahallesinden 6’sının muhtarı değişti

Buna göre; Paşayiğit Mahallesi’nde Hasan Tunca, İzzetiye Mahallesi’nde Mustafa Yeşiloğlu, Yukarı Zaferiye Mahallesi’nde Selma Mızrak, İspat Cami Mahallesi’nde Yusuf Uzdilli, Yeni Mahalle’de İbrahim Dağ, Yenimescit Mahallesi’nde Samet Borazan muhtar olarak seçildi. Aşağı Zaferiye Mahallesi’nde Fahrettin Özcan, Büyük Cami Mahallesi’nde Nedret Özkan, İstasyon Mahallesi’nde Levent Bağcı, Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde Bayram Ali Kalfalar, Cumhuriyet Mahallesi’nde Muammer Gizlen ise yeniden muhtar olarak seçildi.

İLÇELER:

Kesin olmayan sonuçlara göre, Edirne merkez ile birlikte diğer ilçelerde de sonuçlar şöyle:

Edirne Merkez: CHP Filiz Gencan Akın

Keşan: CHP Mehmet Özcan

Uzunköprü: İYİ Parti Ediz Martin

İpsala: AK Parti Mehmet Kerman

Enez: CHP Özkan Günenç

Lalapaşa: CHP Zafer Sezgin Geldi

Süloğlu: CHP Mehmet Ormankıran

Havsa: CHP Hüseyin Özden

Meriç: AK Parti Yunus Atay

Haber Yazı Detay Alt Kısım Reklam Alanı 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!