Telefon
WhatsApp
Keşan’da Özcan, görevi Helvacıoğlu’dan devraldı

 

31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı olarak Keşan Belediye Başkanı seçilen Op. Dr. Mehmet Özcan ile belediye meclisi üyeleri ve il genel meclisi üyeleri, bugün mazbatalarını alarak görevlerine başladılar.

Mazbata töreninden sonra CHP Keşan İlçe Başkanlığında açıklamada bulunuldu. Açıklamaya; CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün, Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan, Yenimuhacir Belediye Başkanı Tamer Kıral, CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman, CHP Keşan İlçe Başkanı Anıl Çakır, önceki dönem Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP’li belediye ve il genel meclisi üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

İsmet İnönü Caddesi’indeki parti binasından, parti önünde bekleyen vatandaşlarla birlikte Cumhuriyet Meydanı’na geçen Belediye Başkanı Özcan, Atatürk Anıtına çelenk sundu. Anıt önünde saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Topluluk; İsmail Saraç Caddesi, Demirciler Caddesi güzergahında yürüyerek Keşan Belediyesi’ne geçti. Saat 13.00 sıralarında Keşan Belediyesi’nde gerçekleştirilen devir teslim töreninde, 2019-2024 dönemi Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, belediye başkanlığı rozetini Op. Dr. Mehmet Özcan’ın yakasına taktı.

Özcan ve Helvacıoğlu’nun biribirlerine çiçek takdim ettiği törende konuşan Helvacıoğlu, “2019-2024 döneminde Belediye Başkanlığı nasip oldu. Bugün Mehmet başkanıma teslim ediyorum. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Kazanan Keşandır, kazanan Keşan olsun. Başarılarının devamını diliyorum. Mustafa kardeşi olarak Keşan adına her zaman yanında olacağımızı ifade ediyorum. Bu rozeti kendisi bana takmıştı, ben de kendisine takdim ediyorum.” dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Özcan da, “Vatandaşın iradesi her şeyin üzerindedir. Beş yıl önce bu rozeti ben kendisine devretmiştim, beş yıl sonra o bana iade etti. Keşan’a yaptığı hizmetler için kendisine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Daha sonra belediye önünde bekleyen partililere ve halka hitap eden Özcan, şunları söyledi: “Çok değerli hemşehrilerim. Beş sene sonra size merhaba! İnsanlar fırsatları iyi kullanmalı. Kendi elimle teslim ettim, sizin elinizle geri aldım. Mustafa kardeşime yaptığı işlerden dolayı teşekkür ederim. Şimdi bundan sonra biz çok daha büyük işler yapacağız. Bu seçimler sadece Keşan’da CHP’nin galibiyetiyle bitmedi. Türkiye genelinde aldığımız birinci parti unvanı, bize çok anlamlı geliyor. Çünkü bu iktidar; fiyat artışlarıyla, zamlarla bu millete ne kadar eziyet ettiğinin hiç farkında değildi. Hiç umurunda olmuyordu. Ama Allah büyüktür, taş önlerine geliverdi. Hem de kocaman bir CHP kayası! Bundan sonra hem belediye olarak işlerimizi düzgün yapacağız, hem de vatandaşlar olarak üstümüze düşeni yapacağız. Türkiye 22 yıldır çok şeyler kaybetti. Refah seviyemiz düştü, zor geçiniyoruz. Bunların geri gelmesi için, halkına güvenen, insanına güvenen, insanından korkmayan iktidarlar lazım. Bana destek veren bütün hemşehrilerime buradan binlerce kere teşekkür ediyorum. Sizlere layık olmaya çalışacağız. Yaptığımız her şeyin hesabını vereceğiz. Yalanla dolanla 15 sene işimiz olmadı, bundan sonra da olmayacağından emin olun.”  

 

 

 

Haber Yazı Detay Alt Kısım Reklam Alanı 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!