Telefon
WhatsApp
Keşan’da, kaldırımlardaki beton yükseltiler sökülmeye başlandı

 

2019-2024 döneminde Keşan Belediyesi tarafından yapılan kaldırım düzenlemeleri sırasında, kaldırım kenarlarına birkaç metre ara ile konulan ve vatandaşların şikayetine neden olan beton yükseltiler, 31 Mart yerel seçiminin ardından, belediye çalışanları tarafından bugün sökülmeye başlandı.

31 Mart’ta Keşan Belediye Başkanlığına, 5 yıl aradan sonra 4. kez seçilen Op. Dr. Mehmet Özcan, seçim konuşmaları sırasında, “koç başı” olarak tarif ettiği sözkonusu yükseltileri göreve seçilir seçilmez kaldıracağı sözünü vermiş ve “Bu koç başları sadece ortopedistlerin ve araç tamircilerinin işine yarıyor.” demişti.

Sözkonusu taşlar nedeniyle bugüne kadar çok sayıda vatandaşın takılıp düşerek yaralandığı ve araçların da özellikle kapılarının zarar gördüğü basında da yeralmıştı.

BAŞIBOŞLUĞA YOL AÇMASIN!

Öte yandan, uygulanan şekliyle vatandaşların olumsuz tepkisine yolaçan yükseltilerin, kaldırımlardaki araç işgallerinin önlenmesi amacıyla konulduğu biliniyor. Bunların kaldırılmasıyla birlikte, şu anda yayaların kullanabildiği kaldırımların araçlar tarafından işgal edilmemesi konusunda da önlem alınması; kaldırıma parkeden araçlara ceza uygulanması ve bu konuda hiçbir siyasi taraf gözetmeksizin tavizsiz olarak kuralların uygulanması da vatandaşlar tarafından yeni belediye yönetiminden isteniyor.

Sökülen taşların kırılıp atılmaması ve farklı düzenlemelerde kullanılması da dile getirilen öneriler arasında.

Haber Yazı Detay Alt Kısım Reklam Alanı 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!