Telefon
WhatsApp
Keşan’da AB Projesi’yle yapılan ‘Macera Parkı’na, ‘partnersiz’ açılış

 

Avrupa Birliği (AB) programı kapsamında, Op. Dr. Mehmet Özcan’ın Keşan Belediye Başkanlığı döneminde başlatılan projeyle gerçekleştirilen “Macera Parkı”nın açılışı yapıldı.

“Keşan ve Ivaylovgrad Belediyesi  Lambuh Köyünde Turizm ve Rekreasyon Bölgeleri Oluşturarak Doğal, Kültürel ve Turistik Alanlara Erişim Koşullarının İyileştirilmesi” adlı AB projesi kapsamında Yeni Mahalle’de yapılan “Macera Parkı” için 10 Mart 2024 Pazar günü Keşan Belediyesi tarafından açılış töreni düzenlendi.

Saat 16.00 sıralarında başlayan açılışa; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Balcı, Keşan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Ali Caner Serbes, AK Parti’nin Keşan Belediye Meclisi adayları ile vatandaşlar katıldı. Açılışa, AB Temsilciliği’nden ve projenin partneri olan Bulgaristan’ın Ivaylovgrad Belediyesi’nden kimsenin katılmaması ve projeyi başlatan geçmiş dönem belediye yöneticilerinden kimsenin davet edilmemesi dikkat çekti.

Törende konuşan Helvacıoğlu, Keşan’a harika bir park kazandırdıklarını söyleyerek, “Türkiye ve Bulgaristan IPA Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında Ivaylovgrad ve Keşan Belediyemiz işbirliği ile projelendiren macera parkımızı tamamladık. 16 bin metrekarelik alanda; her köşesinde adrenalin ve aksiyonun yaşanacağı, ayrı bir heyecan verici aktivitenin yer aldığı  500 metre yürüyüş parkurunun yanısıra basketbol, kaykay sahaları, oyun grupları ve sosyal alanların da bulunacağı macera parkımız sadece Yeni Mahalle’ye değil tüm Keşan’ımıza hizmet edecek. Bölgede bir ilk olan Macera Parkı’mızda çocuklarımız ve ailelerimiz için her şeyin en iyisini düşündük. Macera Parkı’mızı çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin enerjilerini atabileceği, stresten uzaklaşabileceği, adrenalin tutkunlarının severek ve eğlenerek kullanabileceği nitelikte tasarladık.” dedi.

Helvacıoğlu’nun konuşmasının ardından, katılımcılar tarafından kurdele kesildi.  

 

 

Haber Yazı Detay Alt Kısım Reklam Alanı 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!