Telefon
WhatsApp
Keşan Belediye Meclisi, yeni dönem ilk toplantısını yaptı

 

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi’nin ardından, Keşan Belediye Meclisi, 2024-2029 dönemi ilk toplantısını bugün (8 Nisan 2024 Pazartesi) gerçekleştirdi.

Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan başkanlığında, Keşan Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda saat 15.00’te başlayan toplantıda, organ seçimleri yapıldı ve diğer gündem maddeleri karara bağlandı.

Toplantıya, CHP’den 17 (Rasim Ergene, Mehmet Meriç, Şakir Bilgin Atlı, Hüseyin Yavaş, Figen Kanar Kayseri, Aydın Meriç, Işıl Irmak Erel, Mertcan Özkaya, Çiğdem Çeliktuğ Öztürk, Cahit Kemer, Mehmet Tabarlı, Mustafa Naci Öztürk, Bayram Şeker, Şuayip İsmail Büyükvarlık, Onur Uluca, Mustafa Ak, Coşkun Düdük), AK Parti’den 5 (İsmail Keleş, Nuriye Altın, Neziha Simay Çelik, Yakup Balcı, Şafak Uslu), MHP’den 3 (Serdar Duman, Berkay Uslu, Zafer Tınmaz) olmak üzere, yeni seçilen meclis üyelerinin tamamı katıldı.

Toplantıyı açan Özcan, “Hepimize Allah yararlı ve hayırlı işler yapmayı nasip etsin. Hepinizi tebrik ediyorum. Seçilerek geldik, seçilerek geldiniz. Bunun bilincinde ve 70 bine yakın insanın sorumluluğu bizlerde. O bilinçle çalışacağımıza eminim. Hepinize şimdiden hayırlı olsun. Allah kuvvet versin. İyi çalışmalar temenni ediyorum.” dedi. Özcan’ın davetiyle yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından, yasa gereği en genç 2 üye olan, CHP’den Mertcan Özkaya ve AK Parti’den Neziha Simay Çelik, organ seçimlerine kadar divan katipliklerini üstlendi.

Gündem maddelerine geçilmeden önce, AK Parti listelerinden meclise giren Serdar Duman, Berkay Uslu ve Zafer Tınmaz’ın, AK Parti’den istifa ettiklerini ve meclis toplantılarına MHP üyesi olarak devam etmek istediklerini bildiren dilekçeleri okundu ve kayda alındı. Böylece, mecliste grupları bulunan CHP’nin Grup Sözcüsü Aydın Meriç, AK Parti’nin Grup Sözcüsü Yakup Balcı, MHP’nin Grup Sözcüsü ise Zafer Tınmaz oldu.

Toplantıda daha sonra organ seçimleri gerçekleştirildi.

Yapılan oylamalarda şu meclis üyeleri göreve getirildi:

MECLİS BAŞKAN VEKİLLERİ:

1.Başkan Vekili Rasim Ergene (CHP – 18 oy)

2.Başkan Vekili Bayram Şeker (CHP – 18 oy)

MECLİS DİVAN KATİPLERİ:

Çiğdem Çeliktuğ Öztürk (CHP – 18 oy)

Mertcan Özkaya (CHP – 18 oy)

ENCÜMEN ÜYELERİ:

Bayram Şeker (CHP – 18 oy)

Şuayip İsmail Büyükvarlık (CHP – 17 oy)

3 KOMİSYONDA ÜYE SAYISI 3’E DÜŞÜRÜLDÜ

Organ seçimleri devam ederken, gündemin 4, 5 ve 6. maddeleri gereği, İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu ile Ulaşım ve Trafik Komisyonu’nun görevli sayısı ve görev süresi belirlendi. Buna göre; AK Parti ve MHP gruplarının, görevli sayısı 5, görev süresi 1 yıl önerilerine karşılık; CHP Grubunun, görevli sayısı 3, görev süresi 2+3 yıl önerisi oy çokluğuyla kabul edildi.

Bu düzenlemenin ardından komisyon seçimlerine devam edildi.

İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU:

Işıl Irmak Erel (CHP – 18 oy)

Figen Kanar Kayseri (CHP – 18 oy)

Şafak Uslu (AK Parti – 8 oy)

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU:

Rasim Ergene (CHP – 18 oy)

Şuayip İsmail Büyükvarlık (CHP – 18 oy)

Yakup Balcı (AK Parti – 8 oy)

ULAŞIM VE TRAFİK KOMİSYONU:

Mustafa Naci Öztürk (CHP – 18 oy)

Onur Uluca (CHP – 18 oy)

Neziha Simay Çelik (AK Parti – 8 oy)

GÜNEY EDİRNE KATI ATIK BİRLİĞİ (GÜNEKAB) MECLİSİ:

Rasim Ergene (CHP – 18 oy)

Cahit Kemer (CHP – 18 oy)

Onur Uluca (CHP – 18 oy)

Coşkun Düdük (CHP – 18 oy)

Mustafa Ak (CHP – 18 oy)

Hüseyin Yavaş (CHP – 18 oy)

Mustafa Naci Öztürk (CHP – 18 oy)

Aydın Meriç (CHP – 18 oy)

Şuayip İsmail Büyükvarlık (CHP – 18 oy)

Mertcan Özkaya (CHP – 18 oy)

Figen Kanar Kayseri (CHP – 18 oy)

Çiğdem Çeliktuğ Öztürk (CHP – 18 oy)

EDİRNE SAROS TURİZM MERKEZİ TURİZM ALTYAPI HİZMET BİRLİĞİ (ESTAB) MECLİSİ:

Coşkun Düdük (CHP – 18 oy)

Mustafa Ak (CHP – 18 oy)

Çiğdem Çeliktuğ Öztürk (CHP – 18 oy)

Işıl Irmak Erel (CHP – 18 oy)

TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ ÜYESİ:

Figen Kanar Kayseri

TÜRK DÜNYASI BELEDİYELER BİRLİĞİ ÜYESİ:

Şuayip İsmail Büyükvarlık

ULUSLARARASI TARIM ŞEHİRLERİ BİRLİĞİ (AGRİCİTİES) ÜYESİ:

Mehmet Meriç

TRAKYA KALKINMA AJANSI:

Çiğdem Çeliktuğ Öztürk

BELEDİYE BAŞKANINA YETKİ

Organ seçimlerinin ardından, 5393 sayılı Belediye Kanununun 38. maddesi gereğince sözleşme yapmaya, sulh ve ibraya, teberruatı (bağışları) kabulüne, Belediye hesabına umum medeni akitleri yapmak üzere Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a yetki verilmesi ile Keşan Belediyesi Personel Limited Şirketi’ni temsilen Belediye Başkanının yetkili kılınması maddeleri Meclis tarafından oybirliğiyle kabul edildi.

2023 FAALİYET RAPORU OY ÇOKLUĞUYLA GEÇTİ

Belediyenin, Mustafa Helvacıoğlu dönemine ait 2023 yılı Faaliyet Raporu’nun görüşülmesi de gündem maddeleri arasındaydı. Faaliyet raporu, 4 red oyuna karşılık 22 oyla kabul edildi.

HUZUR HAKLARI VE YARDIMCI MAAŞLARI:

Toplantıda, meclis üyelerinin toplantı başına, başkana ödenen aylık brüt ödeneğin günlük tutarının 1/3’ü oranında huzur hakkı alması oybirliği ile kabul edildi.

“5393 sayılı Belediye Kanununun 49. maddesi gereğince görevlendirilecek olan, Belediye Başkan Yardımcısı ücretlerinin belirlenmesi konusunun görüşülmesiyle devam eden meclis toplantısında, maddeyle ilgili söz alan Mehmet Özcan, “Belediye Başkan Yardımcılarının atanması belediye kanununa göre belediye başkanının yetkisi dahilindedir. Ancak meclise bilgi verilir. Yeni yönetim olarak seçilmiş iki başkan yardımcısı sıfatıyla Mehmet Meriç ve Bilgin Atlı’yı başkan yardımcıları olarak atadım.” dedi.

Başkan Özcan’ın bu açıklamasının ardından başkan yardımcılarının belediye başkanının maaşının 3’te 2’si oranında maaş almalarına oybirliği ile karar verdi.

“Kurumumuzda görev yapan kamu görevlilerine Sosyal Denge Tazminatı Ödenmesi, ödenecek miktarın belirlenmesi için yetkili memur sendikası ile görüşme yapması ve sosyal denge tazminatı sözleşme metni imzalaması için Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a 4688 sayılı kanun uyarınca yetki verilmesi” konulu gündem maddesinin oy birliği ile kabul edildiği meclis toplantısı, “5393 sayılı Belediye Kanununun 20.maddesi uyarınca, meclis toplantılarının sesli ve görüntülü cihazlarla kaydedilmesi konusunun Meclis tarafından görüşülmesi” ile devam etti.

SADECE MECLİS TOPLANTILARI DEĞİL, İHALELER DE YAYINLANABİLECEK

Maddeyle ilgili söz alan Başkan Mehmet Özcan, “Şeffaflık açısından yapılması gereken bir işlem. Daha önceki dönemlerimizde kayıtlar aldık ama şimdi teknoloji ilerledi. Canlı yayın yapma imkanı var. Özellikle ihalelerin de bu kapsamda görülmesi gerekir. Yapılacak kamu ihalelerinin de şeffaflık açısından bu kapsama alınmasını öneriyorum. Meclis toplantıları ve Kamu İhale Kanunu’nun 22. maddesinin ‘d’ bendi dışında kalan ihalelerin kayda alınması daha iyi olur.” dedi. Meclis toplantılarının, büyük ihaleler ile Encümen’de görülecek Kamu İhale Kanunu kapsamında yapılacak ihalelerin kayda alınması oy birliği ile kabul edildi.

2023 Mali yılı Denetim Komisyonu Raporu’nun kitapçık haline getirilerek meclis üyelerine dağıtılması yöntemiyle bilgilendirilmeleri de oy birliği ile kabul edildi.

Toplantı sona ererken, Özcan, ilk toplantıda alınan kararların Keşan’a hayırlı olması temennisinde bulunup, meclis üyelerine teşekkür etti. Bir sonraki meclis toplantısının 2 Mayıs 2024 tarihinde, saat 15.00’te yapılması kararlaştırıldı.

 

Haber Yazı Detay Alt Kısım Reklam Alanı 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!