Telefon
WhatsApp
Helvacıoğlu’dan düzeltme: “483 milyon değil, 514 milyon TL borç bıraktık”

 

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde AK Parti’den ikinci kez aday olarak, CHP adayı Op. Dr. Mehmet Özcan karşısında seçimi kaybeden 2019-2024 dönemi Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, yeni belediye yönetiminin dün hizmet binasına astığı borç dökümüyle ilgili olarak bugün bir basın açıklaması yaptı. Helvacıoğlu, bıraktığı borcun, afişte yeraldığı gibi 483 milyon lira değil, 514 milyon lira olduğunu; kendisinin de bütçe 99 milyon lira iken 109 milyon lira borçla belediyeyi devraldığını söyledi.

MHP Keşan İlçe Başkanı Adnan İnan, geçen dönem belediye başkan yardımcıları Yakup Balcı ve Nuran Uslu ile partisinin belediye meclisi üyeleriyle birlikte AK Parti Keşan İlçe Başkanlığında açıklama yapan  Helvacıoğlu, “2019-2024 döneminde AK Parti belediyeciliğini en iyi şekilde temsil ettik” diyerek başladığı açıklamada, belediye borçlarının 14 Nisan 2024 tarihi itibariyle belediye binasına afiş olarak asılmasının, belediye batıkmış havası yaratmak amacıyla sergilenen bir tutum olduğunu savunarak, “İş yapmamışız gibi bir algı oluşturulmuş, biz hiçbir şey yapmamışız, çalmışız çırpmışız gibi bir algı oluşturulmuş.” dedi.

“Amaç iş yapmamak mı, maaşları eksik ödemek mi, amaç ‘ben çalışmaya gelmedim zaten, projelerim yoktu benim’ deyip bahane mi üretmek, amaç kılıf mı hazırlamak, bunları zaman içinde göreceğiz. Bugün bizim işimiz kavga etmek değil.” diyerek, konuyu rakamlarla ifade edeceğini dile getirdi.

Mustafa Helvacıoğlu, Mehmet Özcan belediyesini 109 milyon 501 bin 715,33 TL borçla aldıklarını belirterek, “Doğaldır her belediyenin borcu var, şirketlerin borcu var, insanların borcu var, çalışanın borcu var, herkesin borcu var. Belediyenin de borcu vardı ama biz asmadık. Bütçeden fazla borç devraldık. Batık bir belediye devraldığımızı anlatmadık.” şeklinde konuştu.

Bütçenin 100’de 110’u kadar borç aldıklarını dile getiren Helvacıoğlu, güncel borç durumunu da açıklayarak, bıraktıkları borcun, afişte asıldığı gibi 483 milyon TL değil, 514 milyon TL olduğunu söyledi.

2019 yılında 99 milyon TL bütçe varken 109 milyon TL borç devraldıklarını, bunun bütçenin yüzde 110’una denk geldiğini; şimdi bütçe 1 milyar 300 milyon TL iken, kendi bıraktıkları borçların bütçeye göre yüzde 39 olduğunu savundu.

1 milyar 300 bin TL’lik bütçeyi CHP’li meclis üyelerinin de onayladığını söyleyen Mustafa Helvacıoğlu, şu anda 160 milyon TL alacak bıraktıklarını ve bunların afişe yazılmadığını, rencide edici, itibar sarsıcı bir tutum izlendiğini dile getirdi.

Kendilerinin 109 milyon TL borçla aldıkları dönemde, 26 milyon TL alacak bulduklarını söyleyen Helvacıoğlu, “Biz borcun dörtte biri alacak bulduk, borcun üçte biri alacak bıraktık.” dedi.

Kendisinin alnının açık olduğunu, hiçbir akrabasını işe almadığını belirten Helvacıoğlu, “Bir tane hırsızlık bulsunlar, intihar ederim intihar!” diyerek tepkisini dile getirdi.

Daha sonra, Keşan Belediyesi Keşan Kent Hizmetleri Şirketi ile ilgili a.ıklama yapan geçen dönem belediye başkan yardımcısı Yakup Balcı, “Keşan Belediyesi son 5 yıl içinde meclis çoğunluğu CHP’de olan bir belediyeydi. Yönetim belediye başkanımızda olmasına rağmen bütün komisyonlarda çoğunluk onlardaydı. Hep onların aldığı eksi kararlarla yürümeye gayret gösterdik. Keşan Belediyesi 5 yıl içinde su faturalarına sadece 3 kere zam yapmayı başarabildi. Şu an en ucuz suyu Trakya’da Keşan Belediyesi vatandaşlarına sunuyor. Keşan Belediyesi 5 yıl içinde iki sayıştay, iki de mahalli idareler müfettişi kontrolü geçirdi. Gariptir ki denetim komisyonunda çoğunluk CHP’nin elindeydi. Denetim komisyonunun bulduğu bir tane çalma, bir tane çırpma, bir tane usulsüz satış, bir tane gayrı resmi işlem yoktur, olsa zaten açıklayacaklardır. Eski ismi Halk Ekmek olan Keşan Kent Hizmetleri’nin 1 buçuk milyon lira borcu var. Gariptir ki elindeki otuza yakın mülk, gayri resmi yollarla, ahbap çavuş ilişkisi ile vatandaşlara peşkeş çekilmişti. Biz bunların hepsini tek tek ihale yöntemiyle Keşan Kent Hizmetleri’ne kazandırdık. Çünkü bu müfettiş tenkitiydi. Ve üçüncü şahıslara usullü bir şekilde de verdik. Yaptığımız en başarılı operasyonlardan bir tanesiydi.” dedi.

Balcı, 128.000.000 TL piyasa borcu olduğunu belirterek, “Geri kalanı Personel Limited Şirketine, kendi içinedir, kendi borcudur ve gariptir 2019 yılında Keşan Belediyesi’nin aylık maaşları 2.350.000 liradır, şu an 25.000.000 liradır yani geçen dönemde 2.350.000 TL olan borçlar 60 kat borçtur, şimdi 20 kat borç var. Biz de 8 ay maaş ödemeseydik bu borçları bırakmayacaktık ama onlar başladılar şimdiden ödememeye, onların borçları da yükselmeye devam edecek.” diye konuştu.

 

 

Haber Yazı Detay Alt Kısım Reklam Alanı 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!