Telefon
WhatsApp
Cengiz Özkan'ın, Keşan'daki Türk Halk Müziği konseri beğeniyle izlendi

 

Sevilen Türk Halk Müziği sanatçısı Cengiz Özkan’ın, Keşan Türkü Dostları Derneği tarafından düzenlenen konseri beğeniyle izlendi.

23 Mart 2024 Cumartesi akşamı Keşan Belediyesi Tiyatro ve Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konser, Keşan Türkü Dostları Derneği Başkanı Soner Velioğlu’nun açış konuşmasıyla başladı.

Derneğin 14’üncü kuruluş yıldönümü nedeniyle bu konseri düzenlediklerini belirten Velioğlu, “Ancak bunun öncesi de var. Keşan’da halk müziği korosu, 27 yıl önce 1997’de kuruldu ve hiç aralıksız sürdü. Daha sonra dernekleştik, 14 yıldır dernek olarak sürdürüyoruz.” dedi.

Konserin düzenlenmesindeki katkılarından dolayı, işadamı Hamit Ertaş ile Özel Keşan Hastanesi yöneticilerine teşekkür eden Soner Velioğlu, son 20 yıl içinde birçok değerin kaybedildiğini vurgulayarak, “Bu değerleri çok yanlış yerde arıyoruz. Nerede arıyorlar; ‘tiktok’larda, videolarda vs. arıyorlar. Oralarda bulamayız. Oralarda kendi kişiliğimizi bulmamız mümkün değil. Nerede bulacağız; bulacağımız yer, halk kültürüdür ve halk kültüründe çok büyük yer tutan halk müziğidir.” diye konuştu. Soner Velioğlu, konseri izlemeye gelenlere de teşekkür etti.

Konuşmanın ardından, Türk Halk Müziği’nin sevilen sesi ve bağlama üstadı Cengiz Özkan, Keşan’daki türkü dostlarının beğeniyle dinlediği konserini verdi.

Daha önce de birkaç kez Keşan’da konser vermiş olan Özkan, tekrar Keşan’da bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, konseri düzenleyen Keşan Türkü Dostları Derneği yöneticilerine ve izleyicilere teşekkür etti.

Haber Yazı Detay Alt Kısım Reklam Alanı 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!